TÖRTÉNETÜNK

Az utóbbi évtizedekben egyre hangsúlyosabb és aktuálisabb, hogy mekkora kihívás egy nőnek a társadalmi, gazdasági és családi életben való helytállás. Emellett, ha a nő még egy vállalkozás és vállalatépítés felelősségét is felvállalja az további terhet, de ahhoz mért sikereket is jelent. Egymással kapcsolatba lépve már néhány találkozás alatt kiderült, hogy mindannyian küzdünk hasonló nehézségekkel és sokat tanulhatunk egymástól. A legnagyobb felismerésünk talán mégis az volt, hogy bár többen azt hittük, hogy egyik téren sem állunk teljes mértékben helyt, a valóságban sorozatos sikereket tudhattunk magunkénak. Célkitűzésünkké vált egymás megerősítése és hogy a továbbiakban, egyesületté alakulva, támogathatjuk mindazokat akik hasonló helyzetben vannak. Egyesületünk 2017 márciusában alalkult meg.

Megfogalmaztuk magunknak, hogy alapvetően nem támogató szervezet szeretnénk lenni, hanem sokkal inkább polgári és nagyvárosi hagyományok ápolója, értékek átmentője a modern korba, a nő társadalmi szerepének meghatározói. Előtérbe helyezzük saját magunk képzését, a  női értékek virágoztatását. Választ keresünk arra, hogy hogyan osszuk meg magunkat a család, a társadalom és a céges elvárások között. Emellett felvállaljuk a vállalkozó nők vállalkozói kompetenciájának fejlesztését, személyes és üzleti eredményességük, és versenyképességük növelése érdekében.

CÉLKITŰZÉSEINK

w

Találkozóinkat rendszeressé téve szeretnénk megteremteni egy olyan közeget, ahol önálló tevékenységeink bátorításra találhatnak, ahol tapasztalatokat cserélhetünk, állandó támaszt nyújtva egymásnak.

Célunk ápolni a magyar polgári kolozsvári hagyományokat, átmenteni őket a modern világba, vagy adott esetben közösen újakat teremteni.

Tevékenységeinkkel hozzá akarunk járulni a női szerepek elismerésének növeléséhez a gazdasági és társadalmi életben.

A kolozsvári vállalkozó nők közötti kapcsolattartást kívánjuk megszervezni és elősegíteni.

l

Fontosnak tartjuk az oktató jellegű konferenciák és műhelytevékenységek biztosítását üzlet- és személyiségfejlesztés, valamint etikett és öltözködés témakörökben, így segítve a nőket pozíciójuk és önmaguk megerősítésében egyaránt.